Itä-Suomen korkean teknologian säätiö jakoi 1. teknologiapalkinnon

21.11.2007 00:00

FM, toimitusjohtaja Arto Remes sai Itä-Suomen Korkean Teknologian Säätiön I teknologiapalkinnon (10 000€). Arto palkittiin ansiokkaasta työstä tieteellisten innovaatioiden menestykselliseksi kaupallistamiseksi.

FM Arto Remes on v. 1983 perustetun kuopiolaisen Mega Elektroniikka Oy:n perustajaosakas ja toimii yrityksen toimitusjohtajana. Yritys kehittää lihastoiminnan EMG-mittausjärjestelmiä ja -laitteita, kotihoitolaitteita inkontinenssin hoitoon ja lantionpohjalihasten kuntouttamiseen, sekä biosignaalien mittaus- ja analysointiohjelmistoja. Uusia mittausjärjestelmiä, jotka hyödyntävät mm. älykäkkäitä langattomia sensoreita, toteutetaan myös neurofysiologian ja neurologian tarpeisiin. Arto Remes on ollut v. 2000 perustamassa eHIt Oy:ta ja hallitustyöskentelyn kautta myös kehittänyt Elektropoint Oy:ta. Kaikki yhtiöt toimivat edelleen Kuopiossa ja ovat kokonaan suomalaisessa omistuksessa. Arto Remeksen innovaatioihin liittyy useita suomalaisia, eurooppalaisia ja yhdysvaltalaisia patentteja.

Teknologiapalkintoa tukivat vuonna 2007 Honeywell Oy, Kuopion kaupunki, Varkauden kaupunki, Joensuun kaupunki, Mikkelin teknologiakeskus, Savonia AMK ja Kuopion Kauppakamari. Säätiö kiittää sponsoreita.

Itä-Suomen teknologiasäätiö, puh: 0440-246873, fax: 017-255 6393, sähköposti: sihteeri[at]ists.fi